tiistai 25. kesäkuuta 2013

Lappimaa, melkein kuin kesämökillä!

Istun nurmikolla farkkujen puntit ylös käärittyinä, järveltä puhaltaa virkistävä tuuli. Päivä on niin kaunis ja niin rauhallinen. Tällä jokainen päivä tuntuu sellaiselta, enemmän tai vähemmän. Kaupungin kiireestä ei näy varjoakaan. Ihan kuin ois mökillä. Ihanaa. Seri moiskauttaa märän ja lempeän pusun huulilleni. Rapsutan sitä. Häntäänsä laiskasti huiskuttaen se suoristaa itsensä nurmikolle pitkäkseen.
   Viimeiset viisi päivää lapissa ovat olleet ihan mahtavia. Oon päässyt kokemaan kaikkea siistiä ja jännää, sekä saanut vain olla, nollata stressiä. Myös muutaman uuden tuttavuuden onnistuin saamaan!
   Juhannuksen vietin Jokkis kisoissa eli jokamiehen ralleissa, sekä katsun lähisuvun kanssa grillaillen ja krokettia pelaten. Jokkis kisat oli ihan uus kokemus, en oo koskaan ollut minkäänlaisissa rallikisoissa. En ainakaan muista olleeni.
   Päivä vierähti ihan uskomattoman nopeasti tuunattujen autonrämien hurjastelua seuratessa! Siinä sivussa tuli hävittyä Elmerille muutama euro vedonlyönnissä voittajasta. Autot, jotka näyttivät olevan ihan hajoamispisteessä, paukuttivat mutkaan sataakolmeakymppiä! Melko hurjaa!  Naisten sarjasta tosin löytyi auto, joka ei tainnut neljääkymppiä kovempaa uskaltaa ajaa, heh.
    Illalla sitten oikein hyvää grilliruokaa, kiitos kokeille, jonka jälkeen krokettia. Kaikki oman ikäiset tosin karkasivat aika pian kolariin paikallisiin tansseihin, joten jäin yksin "vanhusten" kanssa huvittelemaan. Ei sillä, olisin mäkin mukaan päässyt, mutta kuulema melko tylsä meno eteläläisen silmissä.
   Levin skeittiparkkia ehdin rullailla kahdesti, vaikka katsun skootterilla saikin nostalogioida mopoaikoja tunnin ajomatkan verran per suunta. Skeittiparkki oli oikeastaan varsin hyvä! Kaikki tarvittava löytyi, vieläpä mukiinmenevässä kunnossa!  Oli hänkät, ledget, verttikaari ja mini. Pari korneria ja vähän jibbailtavaa! Nyt mun on kyllä ihan pakko sanoa. Tykkäsin levin ministä ihan älyttömästi! Parhaiten toimiva mini mun mielestä. Siihen lähti kevyesti ao top acidia, soulia ja mizouta. Voisin jälleen kerran heittää pitkän luettelon laineista ja tempuista mitä parkilla vedin, mutta en oo ihan varma kuinka oleellisia ne loppujen lopuksi on. Yhteenvetona: kyllä levin parkilla kestää rullata!
   Parhaiten reissusta kuitenkin mieleen jäi aivan mahtava rantasauna, josta eksyin tuntemattomien lapin jätkien kanssa Äkäslompoloon synttärimökille ryyppäämään. Mökillä ei ollut kovin paljoa juotavaa, enkä ollut omia hankkinut, joten ilta meni ihan muutamalla kaljalla ja viinashotilla. Pakko kyllä myöntää, että porukka siellä oli rentoa ja sain taas kultaisia opetuksia lapin juomakulttuurista! Lapin mies voi juoda pullonkin viinaa, ilman että ilmekkään värähtää ja paras drinkki tehdään lonkerolla ja samalla määrällä viinaa. Pidetään mielessä!
   Tälläselle etelänpojalle Lappi ei sovi missään tapauksessa elinympäristöksi, mutta lyhyinä jaksoina ihan mahtava paikka! Erityiskiitokset kaikille uusille ja vanhoille tuttavuuksille, jotka teki mun lomasta makean! Lapin ihmiset on rentoa ja reilua porukkaa, se on mun mielipide.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti