perjantai 5. huhtikuuta 2013

TERMOSPULLOLLINEN KAHVIA, MUOVIMUKIT, AURINKO.

Napsautan kahvinkeittimen päälle. Bleidit on jo sinisessä rinkassa eteisessä. Istahdan keittiönpöydän ääreen. Väsyttää, luin ihan liian myöhään eilen. Kahvinkeitin porisee tuskallisen hitaasti. On tässä muutakin tekemistä. Kaadan kahvin termospulloon. Mukit kaapista ja kamat reppuun.
   Tamrolle ei polje muutamaa minuuttia kauempaa. Samuli saapuu samaan aikaan mun kanssa. Kahvitauko ennen rullausta ois jees. Niin ja mieluiten auringossa. "Hei kiivetään katolle juomaan kahvia?" "Pääseekö sinne muka?" Kyllä pääsee! Puisten, huterien tikkaiden kautta onnistumme pujahtamaan ullakon kattoluukusta ylös. Melkein koko katto on vielä lumen peittämä. Pala katon harjaa on kuitenkin kuiva. Täydelllinen paikka rentoutua.
   Auringon paisteessa kelpaa maata. Kahvi maistuu toffeelta, koska siinä on maitoa. Täältä näkyy koko Jokelan vanha teollisuusalue! Tamroa ympäröivät vanhat, punaiset tiilirakennukset, joista suurin osa on jo ainakin vähän ränsistynyt. Pitkä tavarajuna kolkuttelee kaukana, senkin näkee täältä. Elämä on rentoa, rentoa, rentoa vaan. Tällä kelpaa alottaa viikonloppu.







2 kommenttia: